21 Nisan 2013 Pazar

Dizi Tanıtım: Lantern City (2014)





Babylon 5‘le efsane olan Bruce Boxleitner‘ın, Steampunk fanatiklerinin merakla ve heyecanla beklediği devasa projesi ''Lantern City''.Proje, 2014 yılında bizlerle olacak. Şu an herhangi bir kanal ile yayın anlaşması yapmamış olsa da ayakları yere sağlam basan ön hazırlıkları, yavaş yavaş şekillenmeye başlayan oyuncu kadrosu ile bu konuda endişe etmememiz gerektiğini gösteriyor.

Dizinin yaratıcı, yazar ve yapımcı kadrosunda, Bruce Boxleitner, Travis Crafts ve Matthew James Daley bulunuyor.

Lantern City: Lantern Şehri (Lantern City), yeryüzüne paralel uzanan bir dünya olan Hetra’nın en güneyinde bulunan bir şehir olup, şehrin kalbinden geçen Hetra’daki en büyük nehre, Faudnice Nehri’ne, ev sahipliği yapar. Ticaret ve tarımı, şehrin en önemli geçim kaynakları arasında sayabiliriz. Tecrit edilmiş bir coğrafya nedeniyle, gerçek bir askeri güce ihtiyaç duymamıştır.

Ütopik dünya Hetra’da, yaklaşık 100 yıl önce Lantern Şehri hariç diğer bütün şehirler, istilacı gruplar tarafından saldırıya uğrar. Diğer şehirlerden gelen mülteci saldırıları, kendilerini korumaları için Lantern Şehri halkına gerekli uyarıyı vermesine rağmen, Lantern Şehri’ndeki neredeyse hiç kimsenin askeri bir strateji ya da gerçek bir savaş deneyimi hakkında bir fikri olmamıştır.

Dizide Gri İmparatorluk,Yeraltı dünyası,İşçi sınıfı gibi sosyal sınıflar bulunmakta ve sosyal sınıflar arası çatışmalar ütopik bir dünyada geçiyor.

Mia Furlan (Babylon 5,Lost) , John Rhys-Davies (Yüzüklerin Efendisi) , Tony Amendola (Continuum,Once Upon A Time) şimdilik dizi kadrosuna girenler arasında.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder